חשבתם פעם למה כתב היד של הרופאים לא ברור?
מה הם מנסים להסתיר מאיתנו?
אם השאלה הזו העסיקה גם אתכם, אתם יותר ממוזמנים לקרוא את הכתבה הבאה.
אם גם אתם גדלתם בתקופה שהרופא היה כותב בכתב ידו את המרשמים אתם בטח תבינו על מה אני מדברת. היום המצב שונה והרופא עבר לכתיבה באמצעות המקלדת. אבל לפעמים אבוי הוא נאלץ לכתוב הפניה או סיכום בכתב יד.
אז נאלצתם להגיע לרופא, הוא איבחן את הבעיה וכתב לכם מרשם. מפה לשם יצאתם מרוצים שיש לכם ביד את התרופה שתעזור לכם. הסתכלתם במרשם ו....בום! לא מבינים מה הוא כתב. אין לכם מושג ירוק איך לקרוא את זה ומדובר בנו, בגוף שלנו. אבל היי מה שהכי חשוב זה שלרופא ולרוקח יש שפת סתרים רק הם מבינים אחד את השני. אחד כתב לא ברור והשני קרא ואפילו הבין. הרי אם לא היה מבין הייתם מקבלים תרופה שגויה רחמנא ליצלן.
כתב יד נועד למטרת תקשורת והעברת מסר בין הצד שכתב לבין הצד שקרא. אם כתבת משהו ודאי רצית שהקורא יבין את מה שכתבת. זה א' ב' בהתחשבות בזולת. האינדיקציה הכי טובה לזהות כתב יד לא ברור היא שהצלחנו להבין את המילה רק באמצעות הקונטקסט של המשפט כולו ולא את המילה בפני עצמה.
ראשית ומצד אחד, אם לא הצלחתם לקרוא את הכתוב כנראה שמדובר בכותב שלא ממש איכפת לו אם תבינו או לא תבינו את מה שכתב. זהו זלזול כלשהו בזולת וחוסר אכפתיות. מצד שני, חשוב לא לקפוץ מייד למסקנה זו שכן צריך לבדוק סימנים נוספים בכתב.
שנית, כתיבה מהירה ולא קריאה יכולה לנבוע מחוסר סבלנות של הכותב (כי ממתינים עוד מטופלים בחוץ) מחוסר שקט ומרצון מיידי להביע את עצמו כרגע ולהמשיך הלאה למשימה הבאה שמעניינת יותר (לאבחן עוד מטופל) כי בינינו, לכתוב זו משימה לא פשוטה. כתיבה מהירה ולא קריאה יכולה גם לנבוע מחשיבה מהירה של הכותב וקושי להתאים את החשיבה לעיצוב הכתיבה.
שלישית, אם כתיבת הרופאים היא איטית ולמרות זאת אף אחד לא מבין מה כתבו (חוץ מהרוקח כמובן...) פה כנראה הבעיה יותר עמוקה וקיימת איזו מועקה או מצוקה פנימית, הסתרת כוונות שליליות של הכותב וחוסר רצון להתחייב.
אז בואו ננפץ את המיתוס: לא לכל הרופאים יש כתב יד לא ברור. יש רופאים שהכתב שלהם קריא ואסטטי. ולא נקפוץ ישר למסקנה שאם כתב היד של הרופא אינו ברור אולי גם האבחנה שלו תהיה שגויה. זו מסקנה לא נכונה.
באבחון כתבי יד אנו בוחנים את מרכיבי אישיות הכותב בספקטרום רחב יותר וקורה לא מעט שלמרות חוסר הבהירות בכתבי יד של רופאים, פעמים רבות ארגון הדף והמרווחים הסדירים בין האותיות, המילים והשורות מראים לנו את העקביות והדיוק בהם ניחן אותו כותב.
אז מתקבלות תכונות נוספות מעבר לעקביות ולדיוק כגון: נמרצות, ערנות (באבחון מהיר של הבעיה), אהבת אתגרים, רצון לממש את היכולות, תכליתיות, חוסר סבלנות למשימות לא רלוונטיות והתעסקות במה שמעניין וכמובן יצירתיות.
אגב, לאותם רופאים שכתב ידם דווקא יפה ואסטטי, נוכל למצוא לבטח תכונות טובות אחרות באישיות. תחשבו על זה.
להלן 3 כתבי יד של רופאים. מי מהם דומה לרופא שלכם? נסו לזהות.
