top of page

הדמיון המדהים בין שפת גוף לכתב יד 

היום בחרתי לדבר על ההבדל המדהים בין כתב היד שלנו לשפת הגוף.
אתם בטח יודעים כמו חלק מהאנשים להבחין בשקרן כשהוא עומד מולכם ומתחיל לדבר. אך מה קורה במצב בו אנחנו הגרפולוגים מקבלים כתב יד וצריכים לאבחן אותו גם בהקשר של יושר ואמינות? הרי אותו אדם לא עומד לפנינו ואין לנו דרך לחזות או לנבא את התנהגותו. לשם כך אנו נעזרים בסימנים מוסכמים מתוך כתב היד. הקשר בין כתב היד לאופיו של אדם ידוע עוד מהמאה ה-16. אז נניח שמעסיק ראיין עובד ובמקרה הטוב שפת גופו נראתה לו חשודה. (ישנם מקרים בהם המעסיק לא שם לב לשפת גוף חשודה), הוא העביר את כתב ידו לגרפולוג כדי לאשר את שראה, או שהבת שלכם הכירה מישהו ואתם חושדים שהוא עלול להוליך אותה שולל או נראה לכם נוכל רחמנא ליצלן... פניתם לגרפולוג כדי לבדוק.
מה קורה לאדם שמשקר? כאשר אדם משקר, אוטומטית קצב פעימות ליבו הולם בחוזקה ובמהירות, תנועות הפנים שלו משתנות, חיוכיו הופכים עצבניים ובאופן כללי הוא לא רגוע. בדיוק כפי שהפוליגרף (מכונת אמת) קובע שקיים שינוי פיזיולוגי בגוף בין אדם שדובר אמת לאדם שמשקר כך גם באבחון כתב היד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


אז איך זה בא לידי ביטוי בכתב היד? ההקבלה בין השינויים הפיזיולוגיים לבין סימני הכתב היא מדהימה:
דפיקות הלב המוגברות, הזעת יתר, הסמקה, הפרעה בדיבור, קצב נשימה מואץ יתגלו בכתב היד בצורה הבאה:
מרווחים לא סדירים בין האותיות, גודל אותיות משתנה, זווית כתיבה תהפוך מסדירה לתנודית (פעם ימנית פעם ישרה ופעם שמאלית), ארגון הדף לקוי, יתכנו הפרעות בקצב (במהירות) הכתיבה, נקודות מיותרות פזורות על גבי הדף, קישוטים רבים שמתווספים לאותיות.
את כל זאת ועוד סימני כתב נוספים הגרפולוג מאבחן ומציג תמונה אותנטית על יושרו של הכותב. 
יש כמובן עוד סימנים רבים לבדיקה. אך במקרה של חשד לחוסר יושר ואמינות של עובד קיים/ מועמד לעבודה/ מטפלת וכו חשוב כמובן להתייעץ עם גרפולוג מוסמך ולקבל חוות דעת מקצועית.

Speaker Presenting on Stage

כל הזכויות שייכות למיל גולן הכהן

bottom of page